B SINIFI EHLİYET KURSU
B sınıfı ehliyet almak isteyen adaylarımız için manuel (düz) vites ve otomatik vites olmak üzere iki seçenek sunmaktayız. Manuel (düz) vites ehliyeti alan adaylarımız ayrıca otomatik vitesli araçları da kullanabilmekte olup, B (otomatik ) ehliyeti alan adaylarımız ise sadece otomatik vitesli araçları kullanabilirler.
Eğitimlerimizi ve sınavlarımızı, yeni model, temiz ve kullanımı son derece rahat araçlar ile yapmaktayız.
MOTOSİKLET EHLİYET GRUPLARI
Motosiklet ehliyeti başvurusu yapmadan önce hangi sınıf ehliyete başvurmamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Bu sınıflar M, A1, A2, ve A olarak ayrı katagorilere ayrılıyor.
M sınıfı ehliyet, 50 cc motor hacmine kadar küçük scooter cinsi motosikletler ile elektrikli bisiklet, vs cinsini kapsamaktadır.
A1 sınıfı ehliyet, 11kW gücünde ve güç ağırlık oranı 0,1’i geçmeyen tüm motosiklet gurubunu kapsamakta ve A1 sınıfı ehliyet için başvuran adaylarımız çalışmalarını Yamaha 125 cc YBR motosiklet ile yapmakta, sınavlarına da aynı motosiklet ile girmektedir. Bu grupta ehliyet alacak adayların 16 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir.
A2 sınıfı ehliyet, 35 kW(47hp) gücünü ve güç ağırlık oranı 0,2’yi geçmeyen tüm motosiklet gurubunu kapsamakta ve A2 sınıfı ehliyet için başvuran adaylarımız çalışmalarını Kawasaki SL Ninja 250 ccMotosiklet ile yapmaktadır. Ehliyet alma yaşı bu grup için 18 dir.
A sınıfı ehliyet ise her kapasitedeki tüm motosikletleri kullanabilme yetkisi vermektedir. A sınıfı ehliyet için başvuran adaylarımız çalışmalarını Yamaha MT07 700 cc ve Yamaha MT07 700 cc Motosikletler ile yapmakta ve sınavlarına da aynı motosiklet ile girmektedir. A sınıfı ehliyet almak için adayların ya 24 yaşını doldurmuş olmaları ya da en az 2 yıllık A2 sınıfı ehliyete sahip olmaları gerekmektedir.
ŞEHİR İÇİ ÖZEL DİREKSİYON KURSU
Kursumuz da ehliyetli adaylara şehir içi eğitim programları manuel (düz) veya otomatik vitesli araçlarımızla en az 2 ders üzerinden planlanmaktadır. Her ders 45 dakika net süreli olup, çalışmalarda sürücünün, zayıf görünen sürüş tekniklerinin üzerinde durularak eksik tarafları tamamlanmaktadır. Randevu alınması halinde ücreti önceden ödenerek çalışma listesine isim kaydı yapılmaktadır.
Kendi aracında eğitim görmek isteyen öğrencilerimiz öncelikle kursa ait eğitim araçlarımızda derslere başlamakta , eğitmenimizin kanaat getirmesi sonucunda kendi araçları ile çalışmalara devam edebilmektedirler.
D – D1 SINIFI
D1 sınıfı ehliyet 2016 yılı itibariyle uygulanmaya başladı. Daha önce böyle bir ehliyet sınıfı yoktu. Eskiden B sınıfı ehliyet alanlar direk Minibüs sürebiliyordu. Fakat yapılan değişiklerle birlikte artık ilk defa ehliyet alacaklar direk minibüs süremeyecek.
Hemen aklınıza gelen soruyu yanıtlayalım. Peki 2016 yılı öncesinde ehliyete sahip olanlar minibüs sürebilecek mi? Evet sürebilecek. Bu düzenleme sadece ilk defa ehliyet alanları kapsıyor. 2019 yılı itibariyle D1 ehliyete sahip olabilmek için öncelikle en az B sınıfı ehliyete sahip olmak gerekir. Ardından D1 sınıfı ehliyet alınması mümkündür. Bu ehliyet sınıfında tecrübe şartı aranmaktadır. Bu ehliyet sınıfına direk başvuru yapılmamaktadır.
C SINIFI
Kamyon ve çekiciler için geçerlidir.
Yaş sınır 21 olarak belirlenmiştir.
Deneyim şartı olarak en az B grubu ehliyet olması gerekmektedir.
M, B1, B, C1 ve F sınıfı araçları kullanabilirler.
C1 SINIFI
3500’dan, 7500 Kg’a kadar olan çekici ve kamyon kullanacakların alacağı sürücü belgesi çeşididir.
Yaş sınır 18 olarak belirlenmiştir. Deneyim şartı olarak en az B grubu ehliyet olması gerekmektedir.
M, B1, B ve F sınıfı araçları kullanabilirler.
CE SINIFI
CE sınıfı sürücü belgesi C sınıfı sürücü belgesiyle kullanılan araçlara takılan ve azami yüklü ağırlığı 750 kilogramı geçen römork veya yarı römorktan oluşan birleşik araçları kullanacaklara verilir.
Yaş sınır 21 olarak belirlenmiştir.
Deneyim şartı olarak en az C grubu ehliyet olması gerekmektedir.
M, B1, B, BE, C, C1, C1E ve F sınıfı araçları kullanabilirler.
CE sınıfı içinde en kapsamlı Ehliyet sınıfıdır.
Kaliteli Eğitim Herkesin Hakkı