A1 – A2 – A Sınıfı Ehliyetler

A1 – A2 – A Sınıfı Ehliyetler

A SINIFI EHLİYET

Motosiklet : Sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 KW’ı geçen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.

A2 SINIFI EHLİYET

Motosiklet : Gücü 35 KW’ı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 KW’ı geçmeyen üç tekerlekli motosikleri kullanacaklara verilir.

A1 SINIFI EHLİYET

Motorlu Bisiklet : Silindir hacmi 125 CC, gücü 11 Kw. ve gücünün ağırlığına oranı 0,1’i geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 Kw’ı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.

C – CE Sınıfı Ehliyet

C SINIFI EHLİYET

Kamyon : Kamyon ve çekici kullanacaklara verilir.

CE SINIFI EHLİYET

C sınıfı sürücü belgesiyle kullanılan araçlara takılan ve azami yüklü ağırlığı 750 KG’ı geçen römork veya yarı römorktan oluşan birleşik araçları kullanacaklara verilir.

B Manuel – B Otomatik Ehliyet

Otomobil/Kamyonet : Otomobil ve kamyonet kullanacaklara verilir. Belge sahibi, ilgili tip onayı yönetmeliklerine aykırı olmamak ve 29/5/2013 tarihli ve 28661 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde belirtilen; eğitimi tamamlamak ya da yetenek ve davranış sınavını geçmiş olmak kaydıyla azami yüklü ağırlığı 4.250 kilograma kadar olan birleşik araçları da kullanabilir. B sınıfı ehliyet ile M, B1 ve F ehliyet sınıflarına tabii araçlar da kullanılabilir.

BİZİ ARAYIN